11.10.2022

Ilmoittautuminen T A I T A V A- ryhmään alkaa Oulussa

Haluaisitko oppia lisää tietoisesta läsnäolosta? Haluaisitko tulla taitavammaksi omien tunteidesi säätelyssä? Koetko tarvitsevasi apua ahdistuksen hallintaan? Ehkäpä kaipaat uusia keinoja pärjätä erilaisissa vuorovaikutustilanteissa?

Dialektisen käyttäytymisterapian mukaisen taitoryhmän tavoitteena on opetella, kuinka erilaisia tunnesäätelyvaikeuksia ja niiden aiheuttamia haitallisia ajatuksia ja käyttäytymistä voi hallita. Haitallisia käyttäytymismalleja voivat olla esimerkiksi päihteiden väärinkäyttö, fyysinen ja verbaalinen aggressiivisuus sekä itsetuhoinen käyttäytyminen. Edellä kuvatun kaltaisia haitallisia käyttäytymismalleja pyritään DKT:n menetelmien avulla vähentämään ja lisäämään niiden sijaan tunteiden säätelytaitoja, tietoisen läsnäolon taitoja, ahdingonsietotaitoja sekä tehokkaan vuorovaikutuksen taitoja.

Taitava-ryhmä kokoontuu kerran viikossa, yhteensä 12 kertaa. Yhden kokoontumisen kesto on 90 minuuttia. Jokaisella kerralla opetellaan yksi uusi taito. Ryhmäkoko voi hieman vaihdella, mutta ryhmän koko voi maksimissaan olla 8–10 henkilöä (minimi 5 hlö). Taitoryhmät ovat suunnattu 16–35-vuotiaille henkilöille. DKT-taitoja on yhteensä 46, joista 12 kerran palvelukokonaisuuden aikana opetellaan 10 uutta taitoa. Ryhmissä on tarjolla aina pientä naposteltavaa. Viimeisellä kokoontumiskerralla juhlistetaan taitoryhmän päättäjäisiä. Ryhmään osallistujilla on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Ryhmän kokoontumiselle on asetettu tarkat säännöt, joista kaikkien on pidettävä kiinni.  
Yhteyshenkilö ja lisätietoa ryhmästä ja hinnoista
 
Heidi Ylisirniö
Palvelupäällikkö Alva Avopalvelut Oulu
+358503792004
heidi.ylisirnio@alvahyvinvointi.fi

Uskomme myönteisyyden, kunnioituksen, arvostuksen ja ystävällisyyden voimaan.